Meelis Lao firma jäi süüdi maksupettuses

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lao.
Meelis Lao. Foto: Toomas Huik.

Skandaalse kuulsusega ärimehe Meelis Lao firma ML Investments Group peab riigile maksma miljoneid kroone käibe- ja tulumaksu, sest riigikohus ei võtnud tema firma esindaja kaebust arutusele, vahendas ERR.


Sellega jõustus osaühingu suhtes eelmisel nädalal Tallinna halduskohtu poolt langetatud otsus, mille kohaselt peab ML Investments Group riigile täiendavalt tasuma 4 260 100 krooni käibemaksu ja 2 638 757 krooni tulumaksu.



Maksuhaldur tuvastas 2007. aastal 6,9 miljoni kroonise maksupettuse, kus riiki üritati petta fiktiivsete arvetega.


Nii esitas üks osaühing ML Investments Group'ile tasumiseks arveid tehingute eest, mis tegelikult ei toimunud.



ML Investments Group kajastas maksuotsuse kohaselt oma käibedeklaratsioonides valeandmeid ning tegi selliseid väljamakseid, mille kohta puudub nõuetele vastav algdokument.



Halduskohus jättis mullu 24. septembril jõusse MTA Põhja maksu- ja tollikeskuse poolt ML Investments Group'ile tehtud maksuotsuse. Tänavu 29. mail jättis halduskohtu otsuse jõusse ka Tallinna ringkonnakohus ning 10. septembril ei võtnud riigikohus firma kaebust arutusele.



Ajakirjanduse andmetel tegeleb Lao firma ML Investments Group Venemaal naftapuuraukudele investorite otsimise ja võlgade tagasisaamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles