Keskkonnaamet on Saaremaal hädas kirjadele vastamisega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Keskkonnaameti Saaremaa töötajad on suure töökoormuse tõttu kimpus ametisse saadetud kirjadele õigeaegse vastamisega.


Viimase kahe nädala jooksul on ajaleht Oma Saar tuvastanud vähemalt neli keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni saadetud kirjavastust, milles amet vabandab vastamisel tekkinud viivituse pärast.

Näiteks Mustjala vallavalitsuse 17. veebruaril saadetud kirjale vastas Hiiu-Lääne-Saare regioon alles 7. septembril, vabandades omapoolse kahetsusväärse passiivsuse pärast.

Torgu vald ootas valla sisemaa osaüldplaneeringule keskkonnaametilt kooskõlastust ligemale pool aastat. Kuna kooskõlastuse andmine viibis seaduses lubatust kauem, oli amet sunnitud planeeringu kooskõlastama, ilma et oleks saanud esitada ühtegi ettepanekut või vastuväidet.

Oma Saarele teadaolevalt ei osalenud keskkonnaameti ametnikud ka Mustjala külade üldplaneeringu ja Laimjala üldplaneeringu avalikul arutelul, mis veel mõni aeg tagasi oleks olnud mõeldamatu.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman ütles, et veebruaris moodustatud keskkonnaameti juhtimise sujuvamaks kujunemine võtab veel aega.

«Seega kinnitan, et töömaht Saare maakonna keskkonnaküsimustes on suurenenud, võrreldes reformieelse ajaga,» lausus Lotman, kelle sõnul esineb kirjadele vastamisega viivitamist peamiselt Saaremaa looduskasutuse spetsialistidel.

Maakonnas tegeleb antud valdkonnaga kaks töötajat. Valdavalt on teemad seotud vajadusega teha kohtvaatlusi või küsida lisainformatsiooni ekspertidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles