Medvedev võib 2012. aastal uuesti riigipeaks kandideerida

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kinnitas täna, et ei välista 2012. aastal kandideerimist ka teiseks ametiajaks.


«Mõni aeg tagasi ma isegi ei kavatsenud presidendiks kandideerida, kuid saatus tahtis nii, ja seetõttu ma ei tee plaane liiga vara ega välista midagi,» ütles Medvedev vastuseks küsimusele, kas ta kavatseb oma esimese ametiaja lõppedes uuesti riigipeaks kandideerida, vahendas Reuters.

Nädalavahetusel teatas Vene Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin, et ei välista samuti riigipeaks kandideerimist, kuid kinnitas, et Medvedev ja tema omavahel ei konkureeri.

Analüütikute hinnangul oli möödunud aastal Venemaal vastu võetud põhiseadusmuudatuste eesmärk, mis muu hulgas pikendasid presidendi ametiaega seniselt neljalt aastalt viiele, sillutada teed endisele riigipeale Putinile, kes ei saanud möödunud kevadel toimunud presidendivalimistel kolmandaks järjestikuseks ametiajaks presidendiametisse kandideerida.

Kuigi mõned vaatlejad ootasid Medvedevilt liberaalsemat poliitikat, on Putini ja Medvedevi tandem seni töötanud suuremate tõrgeteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles