Pisipõnnid panevad häälegi pildile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musaklubis annab individuaaltunde Repriisi laulja Kati Siht, kelle üks õpilasi on Edith Seegel.
Musaklubis annab individuaaltunde Repriisi laulja Kati Siht, kelle üks õpilasi on Edith Seegel. Foto: Lauri Kulpsoo

Kevadel on ikka oma vingerpussid varuks: just siis, kui Musaklubi pisipõnni loominguklubi juhendajal Pille Sihil on istutamiseks kaasa võetud kevadlilledki, napib lapsi.

Juba Sipsik teadis ju, et kevadine soe on petlik. Nii ongi jaanuaris Jakobi mäenõlval Musaklubis alustanud pisipõnni loominguklubi kõik senised ühe- kuni kolmeaastased püsikunded haigestunud.

Õnneks on esmakordselt kohale tulnud varsti kaheseks saav väikemees, kes õnneliku näoga kitarri näpib, kuni fotograaf ja ajakirjanik tuppa sisse astuvad.

Siis laseb mehike oma häälepaelad valla ja laulab kõval häälel protestiks, nii et poisi emal Ljudmila Tkatšenkol ei jää muud üle kui poeg maha rahustada, asjad kokku pakkida ja lubada pühalikult järgmisel nädalal jälle tulla.

Tegevust kogu kehale

Tkatšenko selgitab enne lahkumist veel, miks nemad klubi üles otsisid – et poiss, kes lasteaias ei käi, endale tegevust leiaks.

Musaklubi üks asutaja ja pisipõnnide klubi juhendaja Pille Siht annab lahkuvale poisile kaasa lillesibula ja topsi, et ta kodus kevadet naudiks, ning väikese rütmikera, et ta saaks vahepeal juba muusikaga tutvust teha.

Eile oli pisipõnni loominguklubis plaanis rääkida lindudest ja munapühadest, kuulata laule, mis räägivad päikesest, ja lõpuks topsikusse nartsisse istuda. Juhendaja Pille sõnul on oluline see, et lapsed saaksid kasutada kõiki meeli.

Kõik selle, mis tunnis hääle ja kehaga tehakse, saavad lapsed tunni lõpus pildi peale või mõne meistriteose sisse panna.

Lisaks juhendab Pille Siht Musaklubis ka kolme- kuni seitsmeaastaste laste lauluringe. Selles ringis käib tema sõnul juba tõsisem muusikaõppimine, lisaks laulmisele tehakse tutvust nootide, noodijoonte ja viiulivõtmega.

Pille rõhutab, et lauluringis ei ole põhiline see, et laps saaks sõnad pähe ja laulu kenasti maha lauldud. «Millele mina rõhku panen, on see, et ta suudaks laval laulu väljendada oma kehaga, et see oleks atraktiivne ja et ta tunneks, et haarab lava nagu tervikut,» selgitab ta.

Musaklubi teine asutaja on Pille kaksikõde Kati, kellega koos lauldakse ka bändis Repriis. Kati annab Musaklubis laulmise individuaaltunde.

Noortel huvi olemas

Kati Siht tahab, et iga laps, kes tema juurde laulma tuleb, säilitaks oma isikupära ja originaalse tämbri. Tema parandab laulmise juures ainult teatud vigu. «Minu õpetamise alus on hingamine ja hingamistehnikad,» tõdeb ta ja lisab, et tema juurde võib laulma tulla alates 8. eluaastast. «Kui aga mõni 35-aastane tahab laulmist õppida, siis palun väga,» märgib ta.

Musaklubi juures annab 5. aprillil avalöögi bluusiklubi: Bullfrog Browni kitarrist Andres Roots teeb väikese workshopi, pärast seda on kavas akustiline jämm.

«Ühest küljest on noortel huvi bluusi vastu, hästi paljud tahavad tulla kitarril bluusi õppima, aga samas ei teata sellest midagi,» selgitab Pille, miks Musaklubi loodi. «Siis me mõtlesimegi endale järelkasvu kasvatada.»

Kitarritunde juhendab Musaklubis Kaarel Kasak, suupilli õpetab mängima Üllar Kärt. Pille Sihi sõnul saab tulevikus õppida ehk ka klaverit ja saksofoni.

Kas teate?

Musaklubi

• Musaklubi asub aadressil Jakobi 52.

• Teisipäeval kl 17.30–19.25 ja laupäeval kl 10.30–11.55 tegutseb seal väikelaste lauluring, kolmapäeval kl 11–12.30 pisipõnni loominguklubi, mida juhendab Pille Siht.

• Musaklubis saab Kati Sihi juhendamisel õppida individuaaltunnis ka laulmist, Üllar Kärdi juhendamisel suupilli ja Karel Kasaki juures kitarri.

• Lauluring on kaks korda nädalas (kuutasu 250 krooni), individuaaltunnid kord nädalas (kuutasu 430–500 kr), pisipõnni loominguklubi kord maksab 107 krooni.

• Õpetatavateks muusikastiilideks on popp, džäss, bluus, rokk ja ka folk.

• Täpsem info musaklubi@ hotmail.com.

Allikas: Musaklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles