Politseikomissar Alice Järveti vallandamisotsus jäi jõusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet.
Alice Järvet. Foto: Mati Hiis/ SL Õhtuleht

Tallinna halduskohus ei rahuldanud kolmapäeval politseiandmete lekitamise kahtluse tõttu kevadel Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo komissari ametist vallandatud Alice Järveti kaebust prefektuuri vastu.

Kuna kohus Järveti kaebust ei rahuldanud, siis jäi ekskomissar ilma prefektuurilt sunnitult töölt puudutud aja eest nõutud kuue kuu ametipalgast ehk 84 000-kroonist, teatab ERR uudised.

Järvet kavatseb tänase kohtuotsuse vaidlustada. Algselt soovis Järvet kohtult ka enda ametisse ennistamist, kuid loobus augustis toimunud kohtuistungil selle taotlemisest.

Kevadel Järveti vastu algatatud kriminaalasja toimik on praegu Põhja ringkonnaprokuratuuris ning ootab seal edasist menetlusotsust.

«Alice Järvetile on esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumist,» on ERR Uudistele varem öelnud Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Järvet märkis, et need kaks päringut on tegelikult kaks meili, mis ta saatis oma toonasele elukaaslasele, Tallinna laste turvakeskuse keskerakondlasest juhile Erki Korpile ja need olid samuti tööalased ehk puudutasid narko- ja prostitutsiooniteemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles