Loomade hoiupaiga toiduvarud on raskel ajal kokku kuivanud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Loomade Hoiupaiga kassisaal.
Tallinna Loomade Hoiupaiga kassisaal. Foto: Liis Treimann

Majandussurutis ei jäta puutumata ka neljajalgseid - eraisikute annetused Tallinna loomade hoiupaigale on pea kahe kolmandiku ulatuses kokku kuivanud ja firmade toetus juba üsna olematu.

Kuigi kasside kuivtoitu jagub veel vaid paariks päevaks, kinnitab hoiupaik, et mingi lahendus leitakse ja loomad nälga kindlasti ei jää, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viimase paari kuu jooksul on mitmel korral kiibiga loomad varjupaika sattunud ning kui omanikega ühendust võeti, kõlas küsimus, kas ei võiks teda sinna jättagi.

Tallinna Loomade Hoiupaiga arendusjuht Rein Kikerpill arvab, et tõelised majanduslanguse tulemused jõuavad nendeni kusagil novembris-detsembris.

«Heameelega läheksime ise Vabaduse platsile, kui keegi seal kassi või koera krõbinaid jagaks, neid vastu võtma,» ütles Kikerpill.

Vaesel ajal on oma head küljed ka - kuigi loomi võetakse varjupaigast võib-olla veidi vähem kui tavaliselt, on otsus läbi kaalutud ja uuele ringile tagasi nemad reeglina ei jõua.

Mingeid kulutusi ei nõua aga minna kohale ja viia mõni koer jalutama või silitada mõnda kassi - raskel ajal teraapia mõlemapoolne, leiab Kikerpill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles