Salakaubavedaja kummipaadist leiti 10 000 pakki sigarette

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummipaat. Pilt on illustratiivne.
Kummipaat. Pilt on illustratiivne. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile pidasid piirivalvurid Narva jõel kinni kummipaadi, millest avastati ligi 10 000 Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretipakki.

Punamäe kordoni paadipatrull pidas kolmapäeva lõuna paiku kinni Narva jõel liikunud kummipaadi, kuna oli kahtlus, et paadis võib olla salasigarette.

41-aastane mees koos paadiga viidi Punamäe kordonisse kontrollimiseks. Paadist avastati erinevaid Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette ühtekokku 191 740 tükki (9587 pakki).

Mees peeti kahtlustatavana kinni ja tema suhtes algatati kriminaalmenetlus tubakatoodete käitlemise korra rikkumise eest. Karistusseadustiku järgi saab sellise teo eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. Täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo välispiiri teabe talituse piirivalvekapten Jüri Reino sõnul  arvavad salakaubavedajad tihti, et pääsevad kontrollist ja neid ei tabata, kuid see ei ole nii. «Ei tasu loota, et piirivalvurid ei märka ebaseaduslikku tegevust,» ütles Reino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles