Kohus võttis Öise Vahtkonna liidri vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter.
Dmitri Linter. Foto: Liis Treimann

Täna võeti Harju maakohtu loal eeluurimise ajaks vahi alla Öise Vahtkonna liider Dmitri Linter ja lisaks temale 1975. aastal sündinud Maksim ja 1989. aastal sündinud Mark.

1989. aastal sündinud Mark on Postimehe andmetel Mark Sirõk, kes leviatas SMS-sse, milles kutsuti pronkssõduri juurde valvama. Valvuritele lubati maksta 80 krooni tunnis.

Meestele on esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb massilist rahutuste organiseerimist – selle paragrahvi kohaselt saab meestele süüdimõistmisel määrata kuni viieaastase vangistuse.

Riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Piret Seeman ütles Postimees Online’ile, et kõigile meestele on tagatud tervisekontroll. Dmitri Linter kurtis küll, et tal on erinevad tervisevead, kuid arstid tuvastasid, et Linter võin arestikambris viibida ja see ei kujuta tema tervisele ohtu.

Linter olevat nimelt kurtnud erinevaid tervisevigu.

Seemani sõnul viib kriminaaluurimise läbi kaitsepolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles