Paet: Savisaar ei aita kaasa rahu tagamisele linnas

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Postimees.ee

Välisminister Urmas Paet kritiseeris tänasel pressikonverentsil teravalt Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnavõtte seoses pronkssõduri ümber puhkenud rahutustega.

Paeti hinnangul tahab Savisaar pingelist olukorda oma väljaütlemistega muuta sisepoliitiliseks peenrahaks ja tema avaldused ei aita kaasa rahu tagamisele linnatänavatel.

Rahutuste puhkedes üritas peaminister Andrus Ansip kujunenud olukorra arutamiseks suhelda ka Savisaarega, märkis Paet, ent linnavalitsus keeldus tema sõnul koostööst.

Lisaks kritiseeris välisminister Vene võimude käitumist ja alusetute süüdistuste loopimist Eesti suunal. Ta märkis, et Vene meedia levitab aktiivselt valeinfot eesmärgiga desinformeerida venekeelset elanikkonda Eestis ja mujal maailmas.

Paet nentis, et Venemaa pole huvitatud headest suhetest Eestiga. Moskvas ei taheta tema sõnul aktsepteerida, et Eestil on õigus ise valida NATO ja Euroopa Liit.

Eesti saatkonna ees Moskvas toimuvate meeleavalduste kohta märkis ta, et kui Venemaa ei suuda tagada saatkonna turvalisust, siis ei väljastata seal ka algaval nädalal venemaalastele viisasid ja tegeldakse vaid Eesti kodanike probleemidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles