Märuli organiseerimises kahtlustatav vahistati teel kodanikuõpetuse eksamile

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva öine laamendamine Tallinnas Pärnu maanteel.
Neljapäeva öine laamendamine Tallinnas Pärnu maanteel. Foto: Liis Treimann

Lisaks Öise Vahtkonna juhile Dmitri Linterile, on politsei neljapäeva öösel toimunud märuli organiseerimises kahtlustatavana vahistanud ka teise sama liikumise aktivisti Maksim Reva ning Pae gümnaasiumi abituriendi Mark Sirõki.

Sirõkiga samasse noorte-ühendusse SiiN kuuluv Maia Meos ütles eile Eesti Päevalehele, et Sirõk isegi ei osalenud neljapäeva öistes rahutustes, vaid istus kodus ning valmistus reedeseks kodanikuõpetuse riigieksamiks.

«Reede hommikul läks ta kooli eksamile ja tee peal vahistati,» rääkis Meos, kelle sõnul korraldas politsei paar tundi hiljem Sirõki kodus ka läbiotsimise ning viis kaasa arvuti, telefoni, märkmikud ning fašismivastased raamatud.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ei soovinud täpsustada, kuidas täpselt kinnipeetud rahutusi organiseerida võisid, kuna kriminaalmenetlus alles kestab.

1975. aastal sündinud Maksim Reva osales aktiivselt Öise Vahtkonna tegevuses ning ta on vähemalt paaril korral jäänud ka neljapäeva õhtul tehtud fotodele, mille politsei on inimeste tuvastamiseks üles riputanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles