Simmi suvekodu ootab ostjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete ja Herman Simmi suvemaja Vihterpalu lähedal.
Heete ja Herman Simmi suvemaja Vihterpalu lähedal. Foto: Priit Simson

Riigireetur Herman Simmi unistus - talle kuuluv vaikne mereäärne talukoht, kus vanaduspäevi õhtusse saata - ootab üheksandat kuud tulemuseta uusi omanikke, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

2,2 miljonit krooni 9556 ruutmeetri suurusel krundil asuva neljatoalise maja eest mere ääres pole praeguste kinnisvarahindade juures kindlasti odavmüük. Võttes arvesse eraldi juurdepääsutee, privaatse sadama ja asukoha looduskaunis kohas Tallinnast 65 kilomeetri kaugusel Harjumaal Padise vallas Vihterpalus, võib see aga siiski huvi pakkuda.

«2,2 miljonit krooni maja eest on praeguses turuolukorras hea hind,» ütleb kolmandat kuud Simmi pankrotihaldurina tegutsev Toomas Saarma. See on ka põhjus, miks ta lubab detsembris Simmi abikaasa Heete soovil kinnisvaraportaalidesse ilmunud Vihterpalu maamaja müügikuulutusel endiselt üleval olla.

Ometi valitseb praegu selle objekti suhtes piltlikult öeldes leige ostuhuvi. Pärast esimest pakkumise ilmumise järel tekkinud huvi oli objektil mitmeid uudistajaid, kaasa arvatud välismaalasi, ent asi jäi soiku.

Enne Simme kuulus Vihterpalus asuv 1936. aastal ehitatud neljatoaline maamaja nüüd Keilas elavale tuntud kirjanikule. Et Simmid ostsid selle maja kaks ja pool aastat tagasi valitsenud kinnisvaramulli ajal kolme miljoni krooniga, kuulub see ametlikult nende ühisvarasse.

See tähendab, et tehingu toimumise korral jääb pool müügitulust naisele. Riik saab kahjude katteks ehk umbes miljoni, mis on alla viie protsendi Simmi vastu esitatud riigi 21,6 miljoni kroonisest kahjunõudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles