Ansip: Putin ei rünnanud Eestit

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva lähistel Himkis asunud sõjamonumendi juurest välja kaevatud kuus lendurit maeti ümber Novolužski kalmistule.
Moskva lähistel Himkis asunud sõjamonumendi juurest välja kaevatud kuus lendurit maeti ümber Novolužski kalmistule. Foto: ITAR-TASS / Anton Tushin / Scanpix

Venemaa presidendi eile peetud kõnes tehtud märkus mälestusmärkide teotamise kohta ei käinud Eesti kohta, väitis tänasel valitsuse pressikonverentsil peaminister Andrus Ansip.

«On tõlgendamise küsimus, kellest president Putin eile kõneles,» ütles Ansip vastuseks välisajakirjaniku küsimusele.

Ta ütles, et Putin võis näiteks rääkida Moskva lähedal Himkis olnud monumendi teisaldamisega seonduvast.

«Eesti Vabariigi valitsusel ei ole olnud mitte kunagi kavatsust kuidagi häbiväärselt ringi käia Teises maailmasõjas langenute säilmetega. Meie kavades on alati olnud nii ümbermatmist kui hauatähise teisaldamist korraldada väärikalt,» selgitas Ansip Eesti valitsuse käitumist.

«Seetõttu ma ei loe seda kriitikat meie aadressil tehtuks,» lisas peaminister.

Venemaa president Vladimir Putin märkis eilehommikuses võidupühakõnes, et Suure Isamaasõja sangarite kangelastegude madaldamine ja nende auks püstitatud mälestusmärkide rüvetamine viib nii riikide kui ka inimeste vaheliste lahkhelide ja usaldamatuseni.

«Need, kes proovivad täna madaldada seda hindamatut kogemust, kes rüvetavad sõjakangelaste auks püstitatud mälestusmärke, solvavad sellega ka oma rahvast, külvavad vaenu ja uut usaldamatust riikide ja inimeste vahele,» kõneles Putin Moskvas Punasel väljakul peetud võidupühaparaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles