Eesti filmid tõid Anapast auhindu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment festivali kodulehest.
Fragment festivali kodulehest. Foto: kinoshock.ru

Venemaal Anapas toimunud SRÜ ja Baltimaade filmifestivalil «Kinošokk» võitsid auhindu kaks eesti filmi – lühifilm «Rambikramp» ja dokumentaalfilm «Revolutsioon, mida ei tulnud».

Režissöör Aljona Polunina eesti-soome ühistööna valminud dokumentaalfilm «Revolutsioon, mida ei tulnud» (tootja Kuukulgur Film) pärjati programmi «Neformat» peaauhinnaga ning lisaks anti režissöörile ka kinopidajate ja –kriitikute gildi auhind «Elevant» «kinematograafilise halastamatuse eest opositsiooni pooldajate ja vastaste suhtes», vahendas Eesti Filmi Sihtasutuse pressiesindaja.

Elen Lotmani ja Katrin Sipelgase film «Rambikramp» (tootja Osakond) võitis lühifilmide kategoorias eriauhinna, mida žürii põhjendas kui «kasulik mõte eredas kinematograafilises pakendis».

Eesti filmidest osalesid Anapa festivalil ka Rasmus Merivoo film «Buratino» (tootja Estinfilm) ja Arbo Tammiksaare dokumentaalfilm «Fritsud ja blondiinid» (tootja Kuukulgur Film).

Anapa festivali peaauhinna võitis Ukraina režissööri Kira Muratova film «Meloodia väntorelile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles