Teetöölised leidsid Raplamaal nelja inimese säilmed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopakulp. Foto on illustratiivne.
Kopakulp. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Raplamaal Aranküla raudteeülesõidu juures remonditöid teinud teetöölised leidsid vähem kui meetri sügavuselt maapõuest inimese pealuu, politsei leidis sündmuskohalt kokku nelja inimese säilmeid.

«Neljapäeval, 17. septembril kell 9.25 teatati politseile, et Aranküla raudteeülesõidu juures, Tallinna-Rapla-Türi maantee 42,8. kilomeetril kopaga kaevamistöid tehes kaevati maa seest välja umbes 80 cm sügavuselt inimese pealuu,» rääkis Lääne prefektuuri pressiesindaja Ülle Laas Postimees.ee'le.

Edasi hakkas sündmuskohta Laasi sõnul uurima politsei ja leidis ca 2-3 meetri suuruselt maa-alalt nelja inimese säilmed: pealuud, jalaluud, käeluud.

«Esialgsel vaatlusel võivad need olla pärit aastast 1939-1941 ning olla kolme mehe ja ühe naise säilmed. Säilmed saadeti Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti (EKEI) kohtuekspertiisi,» selgitas Laas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles