Charles Manson ei pääsenud vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Manson
Charles Manson Foto: AP / Scanpix

California osariik keeldus kolmapäeval toimunud kohtuistungil Charles Mansonit ennetähtaegselt vabastamast.

Üht USA kurikuulsaimat massimõrvarit saatis ebaedu juba 11. korda alates 1978. aastat, mil mees esimest korda vabastamistaotluse esitas. Ennetähtaegselt tingimisi vabastamise vastu rääkis ka seekord tõik, et 72-aastane Manson võib osutuda ametnike arvates endiselt äärmiselt ohtlikuks kõigile inimestele, kellega ta kokku puutub, vahendab Reuters.

Manson ja tema jüngrid mõisteti süüdi 1969.aastal toimunud mõrvade eest, mil grupp tappis 7 inimest, nende seas ka legendaarse filmirežissööri Roman Polanski lapseootel naise.

Manson uskus, et The Beatles´i lugu «Helter Skelter» hoiatas inimesi peatselt algava rassisõja eest mustade ja valgete vahel ning lootis konflikti algatada sellega, et tappis Los Angelese piirkonnas valgeid inimesi moel, mis viitaks, et tapjateks olid mustanahalised.

Charles Mansoni elupaik alates süüdimõistmisest on olnud California osariigi vangla Corcoranis, kus kannavad karistust riigi kõige kurikuulsamad mõrvarid. Ta elab erihoones, kus tal lubatakse suhelda vaid 17 kaasvangiga, kelle hulka kuulub näiteks ka senaator Robert Kennedy mõrvar Sirhan Sirhan.

Esialgse kohtuotsuse kohaselt mõisteti Mansoni surma, kuid mees gaasikambrisse ei jõudnudki, kuna aastal 1977 kuulutas California ülemkohus surmanuhtluse põhiseadusevastaseks ning mehe karistus muudeti ümber ennetähtaegse vabanemise võimalusega eluaegseks vanglakaristuseks.

Hoolimata sellest, et osariik jätkas hiljem siiski surmanuhtluste täideviimist, on Mansonil siiski õigus taotleda ennetähtaegset vabastamist iga viie aasta järel. Järgmisel kroral avaneb mehel võimalus vabastamispalvet esitada 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles