Naši aktivistid toimetati eile õhtul Eestist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni alguses Tõnismäel seisnud Našide «elav mälestusmärk».
Juuni alguses Tõnismäel seisnud Našide «elav mälestusmärk». Foto: nashi.su

Brjanskist pärit Naši komissar Aleksandra Bondarenko ja veel kaks eile Tõnismäel pronkkssõduri endises asukohas telkmantlisse riietatult seista üritanud neidu toimetati hilisõhtul üle piiri Venemaale.

Eile tühistati kõigil kolmel Eesti viisa ja nad toimetati kella 22 paiku Narva maantee piiripunkti kaudu Venemaale, ütles KMA pressiesindaja Anne-Maarja Olei Postimees Online´ile.

Kui eelmine liikumise Naši «elav mälestusmärk» Andrei Kalugin saadeti Eestist Venemaale rongiga, siis seekord reisisid kolm aktivisti tagasi kodumaale maanteed mööda.

Olei sõnul võtsid Vene korravalvurid väljasaadetud piiripunktis vastu.

Viisa tühistamise põhjuseks on turismiviisa režiimi rikkumine, kuna isikud tulid riiki hoopis teistel alustel ja panid toime teo, mis annab aluse nende riigist väljasaatmiseks.

Pärast viisa tühistamist saab endine viisaomanik illegaali staatuse ja seetõttu tuleb ta nii ruttu kui võimalik riigist välja saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles