Kahe hukkunuga tööõnnetuse uurimine lõppes

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp.
Viru Keemia Grupp. Foto: VKG

Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse seoses Viru Keemia Grupis toimunud kahe töölise surmaga lõppenud tööõnnetusega.

«Kriminaalmenetluse käigus selgitati välja, et kannatanud ei kasutanud neile kukkumise vältimiseks antud ohutusvööd, mis põhjustaski nende kukkumise,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk.

«Toimunud õnnetusjuhtumi põhjustas töömeeste enese ettevaatamatus ja kehtestatud ohutusnõuete rikkumine.»

Kuna uurimise käigus ei leitud, et töömeeste surm oleks saabunud kellegi teise tegevuse või tegevusetuse tagajärjel, siis puudus kuriteo koosseis ja kriminaalasi lõpetati.

Mullu 1. veebruaril veidi enne kella nelja kukkusid Viru Keemia Grupi territooriumil kaheksa meetri kõrguselt alla kaks metallkonstruktsioone demonteerinud töötajat, mõlemad surid saadud vigastustesse.

1989. aastal sündinud Igor sai surma kohapeal, 1955. aastal sündinud Nikolai viidi  Kohtla-Järve traumapunkti raskes seisundis, kuid ta suri teadvusele tulemata.

Sündmuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud inimese surm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles