Sotsid ootavad Pomerantsilt Langi vea kohest parandamist

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants.
Siseminister Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits

Sotside täna kogunenud riigikogu fraktsioon nõuab siseminister Marko Pomerantsilt Rein Langi vea parandamist ning Sergei Markovi kohest taaslülitamist Schengeni viisaruumi sissesõidukeelu nimekirja.

Ühtlasi kutsub Sotsiaaldeokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon justiitsminister Langi homme kella 9 kohtumisele, et kuulda ministri põhjendusi, miks ta Markovi nimekirjast eemaldas.

«Leidsime, et endise siseministri Jüri Pihli omaaegne otsus lülitada Eesti-vastaste küberrünnakute korraldamisega praalinud Markov Schengeni viisakeelu nimekirja oli igati põhjendatud,» ütles SDE fraktsiooni liige Sven Mikser. «Sissesõidukeeld kogu Schengeni viisaruumi toimib tõhusa heidutusena inimeste suhtes, kes ohustavad Eesti julgeolekut.»

Mikseri sõnul on SDE fraktsiooni liikmetele jäänud täiesti arusaamatuks, miks pidi justiitsminister Sergei Markovi mustast nimekirjast kustutama. «Sellepärast otsustasime, et kutsume Rein Langi homme kell 9 sotsiaaldemokraatide fraktsiooni, et ta saaks oma motiive seletada,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles