Kohus vahistas kütuseärimehe

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Reedel andis Viru maakohus loa võtta eeluurimise ajaks vahi alla kütuseärimehe, keda kahtlustatakse mitmetes majanduskuritegudes.


Ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova teatel esitatati mehele kahtlustus kuue karistusseadustiku paragrahvi põhjal, mis käsitlevad muu hulgas avaliku usalduse vastaseid süütegusid, pankrotisüütegusid ja äriühingutega seotud süütegusid, kirjutab Põhjarannik.

Mehe kaitsja vandeadvokaat Tanel Pürn ütles, et prokuratuuri esitatud kahtlustus on õiguslikult arusaamatu ja sisaldab faktivigu. Kaitsja sõnul on ärimees küll nende firmade omanik ja nõukogu liige, mida kahtlustus käsitleb, kuid pole osalenud nende igapäevases juhtimises ega saa seetõttu kanda vastutust väidetavate süütegude eest.

39-aastasele mehele kuuluvate firmade Sivellon, Select Service ja Select Oil NV põhitegevuseks on vedelkütuste ja muu hulgas ka põlevkiviõli müük.

Select Oil NV müügimahud küündisid 2007/2008. majandusaastal ligemale poole miljardi kroonini, ent tänavu kevadel kuulutas Viru maakohus välja firma pankroti. Firmal, millele muu hulgas kuulub ka pooleliolev Aseri sadam, oli võlgade maht pankrotihaldur Terje Eipre hinnangul kasvanud 76,5 miljoni kroonini, varasid oli aga tolleks hetkeks jäänud alles vaid 2,5 miljoni krooni väärtuses. Select Oil NV vaidlustas pankroti väljakuulutamise otsuse.

Suurema osa Select Oil NV põhivarast müüs mees mullu kevadel talle endale kuuluvatele firmadele Sivellon ja Select Service.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles