Pomerants: ei kavatse osaleda valimiseelsetes tõmblustes

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik/Postimees

Siseminister Marko Pomerants ütles kommentaariks sotside nõudmisele parandada Rein Langi viga, mis seisnes otsuses tühistada Sergei Markovi sissesõidukeeld Schengeni viisaruumi, et ei kavatse osaleda sisepoliitilistes valimiseelsetes tõmblustes.


Pomerants ütles Kuku raadio saates «Päevapilt», et ei pea heaks praktikat, et hetke poliitilisest huvist üles tulnud käratsemise tõttu vaadataks üle eelmiste ministrite otsused.

Lisaks sõnas Pomerants, et Markovi edaspidisest käitumisest selgub, kas ta pannakse Schengeni keelu nimekirja tagasi.

Tänane Postimees kirjutas, et välisminister Rein Lang tühistas välisministeeriumi palvel end Eesti vastaste küberrünnakute korraldajaks nimetanud Vene riigiduuma saadiku Sergei Markovi viisakeelu. Viisakeelu tühistamine on siseministri pädevuses, kuid Lang täitis otsuse tegemise ajal ajutiselt ka siseministri kohuseid. 

Sotside täna kogunenud riigikogu fraktsioon nõudis siseminister Marko Pomerantsilt Rein Langi vea parandamist ning Sergei Markovi kohest taaslülitamist Schengeni viisaruumi sissesõidukeelu nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles