Massirahutuste telekangelasi ähvardab reaalne vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüstaja
Rüüstaja Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonnaprokuratuur taotleb reaalset vangistust aprillirahutuste ajal enim telekuulsust pälvinud kolmele märatsejale, kelle hulgas on ka söögikoha VS endine kokk ning maikasärki kandes ja veriste kätega ringi tormates tähelepanu pälvinud noormees.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu sõnul on tegemist esimeste massirahutustes osalemises süüdistatavate isikutega, kellele prokurörid taotlevad reaalseid vangistusi. Seni kohtu ette saadetud isikud on pääsenud pärast kohtuotsust vabadusse.

Trellide taha sattumine ähvardab 23-aastast Jevgenit, tema 21-aastast nimekaimu ning 18-aastast Vjatšeslavi, keda kõiki süüdistatakse massiliste korratuste ajal toime pandud süütegudes.

Rahutuste ajal käisteta särgis ning veriste kätega ringi jooksnud 23-aastasest Jevgenist sai mässu üks tuntuim osaleja, kuna aktiivselt poode rüüstates jäi ta pea kõigi telekaamerate objektiivide ette.

26. aprilli õhtul telekaamerate ees «Rossija, Rossija!» skandeerinud ning müügikohtadest varastatud asju avalikult käes hoidnud ja ka teistele jaganud noormees ründas politsei uurimisandmetel esmalt Pärnu maanteel asuvat R-kioskit.

Seejärel tormas noormees rüüstama teisi kauplusi. Muuhulgas käis ta ka Westmani äris, mis rahutuste ajal enim kannatada sai.

Jevgeni sai saagiks mitme tuhande krooni väärtuses sigarette ja alkoholi, taskukella ning maiustusi, millest osa pani oma seljakotti.

Sündmuskohalt väga kaugele polnud tal siiski taipu põgeneda ning ta hakkas juba Mere puiesteele jõudnuna röövsaaki pruukima. Seal õnnestus politseinikel noormees koos asitõenditega ka tabada.

Meedias pälvis palju kuulsust ka söögikoha VS endine kokk, 21-aastane Jevgeni, kes käis 26. aprilli õhtul samuti rüüstamas Pärnu maanteel asuvat R-kioskit.

Sealt arvas noormees heaks võtta kaasa naistele mõeldud hügieenisidemeid, samuti ei põlanud ta ära karastusjooki ja maiustusi.

Seejärel tormas noormees Pärnu maanteel asuvasse kunstipoodi, kust haaras kaasa maali. Fotod noormehe rõõmsameelsest näost ilmusid järgmisel päeval aga paljude meediaväljaannete esikülgedel.

Ka Vjatšeslavi esimeseks rüüstekohaks sai 26. aprilli hilisõhtul Pärnu maanteel asuv R-kiosk, kust ta sai saagiks veidi maiustusi ja limonaadi. Seejärel lõhkus ta Pärnu maanteel asuva alkoholipoe akna.

Noormees oli tegevuses ka järgmisel õhtul, kui ta Narva maanteel lõi jalaga bussiootepaviljoni. Seal pidasid politseinikud ta kinni.

Põhja ringkonnaprokuratuur on kokku saatnud kohtu ette juba ligi 20 aprillirahutustes osalenut, kellest neli on saanud ka kohtuotsused.

Samas jätkavad politsei ja prokuratuur rahutuste ajal osalenute süüasjade uurimist ning jätkuvalt on Tallinnas kahtluse all ligi 250 inimest.

Pronkssõduri juures toimunud väljakaevamiste alustamise ettevalmistamisest 26. aprillil alguse saanud massirahutuste ja vandaalitsemistega seoses pidas politsei kinni umbes 1200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles