Riik püüab veelgi rohkem täiskasvanuid koolipinki tuua

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Valitsus kinnitas täna täiskasvanuhariduse arengukava aastani 2013, kus eesmärgiks on seatud sama palju täiskasvanud õppijaid kui Põhjamaades.

«Täiskasvanuhariduse arengukava 2009-2013» ning selle rakendusplaani koostamisel lähtuti muutustest majanduses ja tööturul. Eesmärk on suurendada elukestva õppe võimalusi ning pakkuda täiskasvanutele rohkem võimalusi eri- ja kutsealaseks koolituseks.

Eelmine täiskasvanuhariduse valdkonna strateegiline dokument «Elukestva õppe strateegia 2005-2008» seadis põhieesmärgiks elukestvas õppes osalemise tõusu 10 protsendini täiskasvanud elanikkonnast. Eesmärk sai peaaegu täidetud, 2008. aastal osales elukestvas õppes 9,8 protsenti 25-64-aastastest - see on ligi kolm protsenti enam kui varasematel aastatel ning nimetatud näitajaga ületati mullu ka Euroopa Liidu keskmine tulemus.

«Edasine eesmärk on ambitsioonikas - tahame jõuda Põhjamaade tasemele täiskasvanud õppijate osakaaluga ühiskonnas. Start on õnnestunud - küllap jõuame ka eesmärgini,» ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Lisaks erinevatele täiendus- ja ümberõppekursustel osalemisele rõhutab uus arengukava täiskasvanuid kui olulist sihtgruppi tasemekoolituses. Samuti on paljud alategevused seotud erakoolitusasutuste ja koolitusmaastiku korrastamisega. Ühtlasi on kavas luua võimalikult paljudele inimestele eeldused üks aste kõrgema haridustaseme või kvalifikatsiooni omandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles