Rohelised viisid vanavanemate päeva idee riigikokku

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohelised esitasid täna riigikogule seadusemuudatuse eelnõu, mis teeks septembrikuu teisest pühapäevast vanavanemate päeva.

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) fraktsioon esitas täna riigikogu menetlusse pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis sätestab septembrikuu teise pühapäeva vanavanemate päevana.

«Eestis juba tähistatakse oluliste perepäevadena nii emade- kui isadepäeva, mis on ka seaduses riiklike tähtpäevadena märgitud,» ütles EER fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg.

«Vanavanemate päeva eesmärgiks on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest. Lisaks aitab päev saada lastel teadlikumaks sellest, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad ning tihendaks eri põlvkondade vahelist suhtlemist,» selgitas Strandberg.

Eelnõu sätestab vastava päeva riikliku tähtpäevana, mis on asjakohane austusavaldus riigi poolt ning võimaldab avalikult näidata vanavanemate ja üldse vanade inimeste isikupära ja tähtsust eelkõige perekonna, aga ka ühiskonna jaoks tervikuna.

«Tähtpäev tekitab paratamatult tähelepanu ning tähelepanu tekitamine vanavanemate vastu on lihtne viis mitme põlvkonna omavahelisele suhtlemisele tähelepanu pööramiseks,» märkis Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles