Patsiendi passi prügikasti visanud arsti teo uurimine lõpetati

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula.

Politsei lõpetas Kohtla-Järve traumapunktis patsiendi passi prügikasti visanud arsti Eiki Straussi vastu algatatud väärteomenetluse, sest solvamine ei ole karistatav.

Hiljuti said Eesti kodanikust noore passiomaniku vanemad Ida politseiprefektuuri Jõhvi politseiosakonna ülemkomissari Ain Kruuse allkirjaga teate, et menetluse käigus ei tuvastatud Eiki Straussi tegudes haldusõigusrikkumist ning haldusõigusrikkumiste seadustiku paragrahvi 29 lõige 1 alusel menetlus lõpetati, kirjutab Põhjarannik.

Vanematele saadetud vastuses on ka öeldud, et Eesti passi prügikorvi viskamisega ilmutati nende poja suhtes ilmset lugupidamatust, samuti võidi sellega teda solvata, kuid see ei ole karistatav.

Jurist Villem Ignatjev soovitab teismelise vanematel otsuse menetluse lõpetamise kohta edasi kaevata sel alusel, et Eesti passi prügikorvi viskamisega solvati Eesti riiki.

30. augustil viskas Kohtla-Järve traumapunkti arst Eiki Strauss vastuvõtul prügikasti passi, mis kuulus noorele Eesti kodanikust patsiendile, kes ei olnud võimeline arstiga eesti keeles rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles