Pronksöö rüüstamistes süüdistatav loobus kokkuleppest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel.
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus jäi täna pronksööl toime pandud rüüstamistes süüdistatava 23-aastase Jevgeni süüasi lahenduseta, kuna süüdistatav loobus kokkuleppemenetlusest.

Prokuröriga sõlmitud kokkuleppe järgi oleks Jevgenile rüüstamiste eest määratud ühe-aastane vangistus ning kuna noormehele oli juba ühe varasema kuriteo eest mõistetud neli aastat tingimisi vangistust, oleks tema lõplikuks karistuseks kujunenud viis aastat vanglat.

Süüasi läheb nüüd tagasi Põhja ringkonnaprokuratuuri, kus otsustatakse, kas kriminaalasi tuleb kohtus arutamisele üld- või lühimenetluses, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu.

Süüdistuse järgi osales Jevgeni 26. aprilli õhtul ja sellele järgnenud öösel massirahutustes, hakkas vastu politseinikele ning rüüstas kauplusi, kioskeid ja muid hooneid ning autosid.

Uurimisandmetel ründas ta esmalt Pärnu mnt R-Kioskit, kust haaras kaasa sadade kroonide väärtuses sigarette. Järgmistest kauplustest, sealhulgas Westmani Ärist, võttis ta enam kui tuhande krooni eest alkoholi, mõned maiustused ja taskukella.

Varastatud saaki asus ta kohe tänaval ka tarvitama. Politseinikud tabasid noormehe Mere pst-l asuva Vene kultuurikeskuse juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles