Indrek Tarand: Lang võiks ise tagasi astuda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Rein Lang teeks targalt, kui ta Sergei Markovi Schengeni viisaruumi «mustast nimekirjast» kustutamise ümber puhkenud skandaali tõttu Eesti poliitilise kultuuri arendamise huvides ise tagasi astuks, ütles Europarlamendi liige Indrek Tarand.


«Üheksakümnendate alguses - põhiseadus oli veel noor - võeti vastu selline kirjutamata reegel, mis hiljem ka vist ka kirja pandi, et asendusminister ei tee tähtsaid otsuseid oma ametis olemise ajal, vaid seda usaldatakse tegema ikkagi päris korrakohaselt ametisse nimetatud ministrit,» rääkis Indrek Tarand rääkis ETV saates «Ringvaade», vahendas

ERR Uudised

.

Tarand meenutas, et Rein Lang on üks Reformierakonna asutajaid, keda on tänaseks erakonda jäänud väga vähe.

«Mul on õudselt kahju, et selline särav inimene nagu Rein Lang on osutunud olema valel ajal vales kohas - kuidas ma ka ei tahaks teda kaitsta,» ütles Tarand.

Tarandi arvates peaks välisministeerium välja ütlema, kuidas Eestile selles küsimuses survet avaldati.

«Aga antud juhul on välisministeerium läinud hoopis teise käigu peale ja pöördunud kaitsepolitseisse: et kes selle teatavaks tegi. Välisministeerium peaks olema õnnelik, et selline asi üldse teatavaks tuli, sest see praegu vabastab ja annab neile tugevama positsiooni mis tahes välismaise surve vastu järgmiste analoogiliste juhtumite puhuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles