Seadusemuudatus vabastab roolijoodiku vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Küllike Rooväli.

Viru maakohus otsustas kolmapäeval seaduse muutumise tõttu vanglast vabastada roolijoodiku, kelle kohus mullu kolmeks aastaks türmi mõistis.

38-aastane Andrus  on siiani esimene purjuspäi sõitmise eest vangistust kandev roolijoodik, kelle juulikuine seadusemuudatus vabadusse päästab, kirjutab Risto Berendson.tänases Postimhes.

Enamik kuus korda kriminaalkorras karistatud mehe karistustest on seotud purjuspäi autojuhtimisega viimase kuue aasta jooksul. Lisaks vahelejäämistele Eestis on mees 2007. aastal joobnuna autoroolist tabatud ka Lätis.

Viimase kriminaalkaristuse korduva purjuspäi autojuhtimise eest sai mees 2007. aasta septembris, kui Viru maakohus mõistis talle tingimisi kaheaastase vangistuse. Peagi aga pidigi mees trellide taha minema.

Pärast 1. juulil jõustunud seadusemuudatust, mille järgi on meil kriminaalkorras karistatav mootorsõiduki juhtimine alates 1,5-promillisest joobest, muutusid Andruse juhtumi õiguslikud tagajärjed.

See tähendab, et kui ta istub Murru vanglas muu hulgas ka purjuspäi autosõidu eest 2007. aastal, siis kehtiva õiguskorra tõttu ei pea ta seda karistust enam kandma. Nii muutiski Viru maakohus  kolmapäeval advokaat Anti Aasmaa taotlusel mehe karistust ja vähendas seda aasta võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles