Lang Markovi juhtumist: kaabakas ei ole automaatselt kurjategija

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Aivar Pärtel/Scanpix

Sergei Markovi Schengeni viisakeelu tühistamise asjus täna riigikogus Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooniga kohtunud justiitsminister Rein Lang märkis, et kaabakat ei saa automaatselt kurjategijaks kuulutada.

«Ükskõik kui suureks kaabakaks me Markovit ka ei peaks, ja me kindlasti teda selleks peame, ei saa me ilma tõenditeta isikutele üle-Euroopalist liikumiskeeldu kehtestada,» märkis Lang Reformierakonna poolt saadetud pressiteates. «See pole kohane õigusriigile.»

Lang rõhutas taas, et ta ei ole oma otsusega kuidagi kahjustanud Eesti julgeolekut. «Sergei Markov ja Vassili Jakemenko on endiselt Eestis vägagi ebasoovitavad isikud, neil mõlemal on Eestisse sisenemise keeld ning Jakemenkol jätkuvalt ka Schengeni viisaruumi sissesõidukeeld,» ütles Lang IRLiga kohtudes.

Lang lisas, et tal ei ole kogu selles küsimuses olnud mitte ühtegi erimeelsust ei kaitsepolitsei ega siseministeeriumiga.

Justiitsminister seostas üles tõusnud Markovi skandaali peatselt ees ootavate kohalike omavalitsuste valimisega ning nägi selles konkurentide valimiskampaaniat.

Isamaa ja Res Publica fraktsiooni nõunik Veiko Lukmann lausus pärast IRLi poliitikute kohtumist Langiga, et erakond praegu mingit seisukohta Markovi viisakeelu juhtumis pole kujundanud ning mingit vahekokkuvõtet tegema ei hakata.

Ta lisas, et järgmisel nädalal kohtub fraktsiooni ka välisminister Urmas Paeti ning endise siseministri Jüri Pihliga ning nende kohtumiste järel kujundatakse oma seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles