Väliseksperdi hinnangul ei oska Eesti kaitsevägi raha lugeda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Glen Grant
Kolonelleitnant Glen Grant Foto: Peeter Langovits

Aastaid Eestis Suurbritannia kaitseatašeena töötanud ning hiljem kaitseministeeriumi nõustanud kolonelleitnant Glen Grant kritiseeris pärast Eestist lahkumist meie kaitsejõudude ülesehitust ning leidis, et raiskamise eest tuleks ametnikke vangi panna.

Granti hinnangul ei ole Eesti kaitsejõud veel raha väärtusest aru saanud, sest nad saavad vajamineva raha ning ei pea, nagu Briti armee oli sunnitud tegema, rihma koomale tõmbama ning üle vaatama seda, millele raha kulutatakse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kolonelleitnant nentis, et sama kehtib kogu siinse avalike teenistujate korpuse kohta, kus ühe inimese tööd teeb kaks inimest.

Granti sõnul püüdis ta nõunikuna suunata kaitseministeeriumi inimesi selles suunas, et nad ei tunneks end piiratuna ning võtaks riske, sest kui see, mida tehakse, ei toimi, siis on vaja muudatusi, kui seda aga ei tehta, on tegemist maksumaksja raha raiskamisega.

Endine nõunik andis kriitilise hinnangu ka Eesti kaitsejõudude mobiilsusele, mis põhineb väga korrastatud, suurel, aeglasel ja raskepärasel süsteemil ning seda ajal, mil maailmas liigutakse kiirete, väikeste ja mobiilsete üksuste poole, kusjuures ka töötamisviisid ning töökogemused on mujal palju paindlikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles