Seksuaalvähemuste ühing lubab homoabielude toetajale valimistel hääli

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk 2007. aasta augustis Tallinnas peetud homoparaadist.
Hetk 2007. aasta augustis Tallinnas peetud homoparaadist. Foto: Peeter Langovits

Seksuaalvähemuste kaitse ühing saatis 101 riigikogu liikmele kirja, milles küsib nende hinnangut homoabieludele, et ühingu inimesed teaksid, millist parteid või poliitikut oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel toetada.

«Kuna lähenemas on kohalike omavalitsuste valimised, siis on mitmed meie liikmed pöördunud meie poole küsimusega, millist poliitilist erakonda eelistada või kes on need poliitikud, kes seisavad ka avalikult meie õiguste eest,» seisab ühingu juhatuse esimehe Reimo Metsa saadetud kirjas.

«Peame oluliseks anda oma liikmetele täiendavat informatsiooni, kes riigikogu liikmetest kui ka teistest poliitikutest on poolt või vastu samasooliste isikute vaheliste õiguste reguleerimise küsimuses,» märkis Mets.

Nii tahab ühing riigikogulastelt teada saada, kas nende arvates on vajalik 2010. aastal vastu võtta seadus, mis reguleeriks samasooliste isikute vahelist kooselu ja varalisi suhteid või mitte. Seejuures ootab ühing vastuseid kuni 10. oktoobrini.

Ühing avaldab toetajate ja mittetoetajate nimekirjad meedias ning loeb kõigi mittevastanute nimed toetust mitteavaldanuks.

Mets ütles täna Postimees.ee`le, et kirja eesmärk on anda ühingu liikmetele soovitusi valiku tegemiseks valimistel ning ta on veendunud, et poliitikute saadetud vastused mõjutavad suurt hulka inimesi oma hääle andmisel.

«Seksulaalvähemuste kaitse ühing pole mingi suvaline ühing, see on tõsiselt võetav organisatsioon ja seda kirja tuleb võtta tõsiselt,» sõnas ta. «Kui arvestame seda, et ühiskonnas on keskmiselt 10 protsenti homosid ja Eesti ühiskonnas on ligi 1,4 miljonit inimest, siis see teeb kokku 140 000 häält.»

Mets lisas, et kirjaga kaitses ta ühelt poolt ühingu huve ning teisalt on ta sooviks, et poliitikud hakkaksid ükskord välja ütlema ka oma hinnanguid homoabielude küsimuses.

«Mitte ükski poliitik pole täna avaldanud oma seisukohta, kas toetab või mitte,» lausus ta. «Hakaku rääkima, lõpetagu see pea liiva alla peitmine ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles