Ansip: Lang käitus otsust langetades õigesti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schengeni tsooni avamine Tallinna sadamas.
Schengeni tsooni avamine Tallinna sadamas. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei nõustu väitega, et siseministri kohuseid täitnud justiitsminister Rein Lang otsustas vene duumasaadiku Sergei Markovi Schengeni viisaruumi sisenemise keelu kiirustades.

Puhkenud skandaalist rääkides, leidis Ansip Vikerraadio saates «Reporteritund», et riiki sissesõidukeelul võib olla laiem rahvusvaheline mõõde ning Euroopas on hea tava, et valitsuste liikmetele ja parlamendisaadikutele sissesõidukeelu ei rakendata.

«Sissesõidukeeld pole karistus, eksivad need, kes nii arvavad,» rõhutas peaminister, lisades, et sissesõidukeeldu rakendatakse Euroopas preventiivse meetodina.

Ansip rõhutas, et konkreetse juhtumiga seotud Sergei Markov on Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee liikmena saanud kogu selle aja jooksul, mil ta Eestis kuulus nn. musta nimekirja, saanud vabalt käia Frankfurti kaudu Strasbourgis, kuna üksikud riigid võivad sissesõidukeelu vastu kasutada isiklikku sissesõiduluba.

«Mida enam me paneme musta nimekirja selliseid isikuid, kelle puhul Euroopa seda ei aktsepteeri, seda enam devalveerime ise seda nimekirja,» sõnas Ansip.

Otsuse langetamise protsessist rääkides leidis peaminister, et justiitsminister Rein Lang käitus siseministrit asendades igati õigesti.

«Selleks ajaks ei saa elu seisma jätta, kui üks minister teise ministri kohuseid täidab.» Tema sõnul ei ole olemas sellist korda, et asendamise ajal peab minister oluliste otsuste tegemisest hoiduma. «Riik peab toimima 24 tundi ööpäevas,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles