Augustis hukkus õnnetustes kaks helkurita jalakäijat

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur
Helkur Foto: Toomas Huik

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel leidis augustis helkurita jalakäijatega aset kuus liiklusõnnetust, mis nõudsid kaks inimelu.

25. augustil kella 22.30 ajal toimus liiklusõnnetus Ida-Viru maakonnas Jõhvi vallas Tallinn-Narva maantee 164. kilomeetril, kus  sõiduauto Audi A6, mida juhtis 62-aastane Vladislav, sõitis otsa sõiduteel liikunud jalakäijatele. 35-aastane Vadim suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Teine jalakäija surmaga lõppenud õnnetus leidis aset 30. augustil, kui kella 21.58 ajal laekus teade liiklusõnnetusest Tartu maakonnas Ülenurme vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 145. kilomeetril, kus sõiduauto Volvo S70 sõitis sõiduteel lebanud inimesest üle. Veidi hiljem sõitis ka sõiduauto Peugeot 406 lebanud inimesest üle. Sündmuskohal selgus, et liiklusõnnetuses hukkus 21-aastane Kadri. Jalakäijal oli seljas tume jope ning puudus helkur või muu valgusallikas.

«Helkuri kasutamine ei välista õnnetust sajaprotsendiliselt, ent aitab juhil jalakäijat varem märgata ning siis on ohutult pidama saamise tõenäosus palju suurem,» ütles PPA liiklusbüroo komissar Riho Tänak. «Mida rohkem on inimestel pimedal ajal jalgsi liikumist, seda olulisem on enese hästi nähtavaks tegemine. Kõige kriitilisemad kuud jalakäijaõnnetuste osas on aga õige pea ees ootamas, mil nii hommikune kui ka õhtune tipptund jääb pimedale ajale ning vihm, pori halvendavad juhtide nähtavust ja pimedat aega ei kompenseeri ka lumi.»

«Maanteeamet viib ka sel aasta läbi kampaania helkurite vajalikkusest teavitamiseks. Politsei on koostöös ERGO kindlustusega juba alustanud ka maapiirkondades kergliiklejatele helkurvestide jagamist. Kindlasti hakkame jagama ka maanteeameti soetatud helkureid ja veste. Liiklusjärelevalves hakkame helkuri kasutamisele rohkem tähelepanu pöörama oktoobris-novembris.»

PPA andmetel juhtus möödunud aasta augustis üks õnnetus, milles osales helkurita jalakäija. 2012. aastal leidis helkurit mittekandnud inimestega aset kokku umbes sada liiklusõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles