Strandberg: Lang ja Paet peaksid ise tagasi astuma

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised
Erakond Eestimaa Rohelised Foto: www.erakond.ee

Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg peab kõige paremaks, et skandaali sattunud ministrid Rein Lang ja Urmas Paet ise tagasi astuksid.

«Enne see ei lõpe, kui nähakse kellegi verd,» ütles Strandberg Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Seda on võimalik ennetada tehes see tagasiastumine ise ära ja öelda, et see ei tulene mitte sellest, et tunnistatakse ennast süüdi, vaid et lõpetada sisutu vaidlus,» soovitas Srandberg justiitsminister Rein Langile ja välisminister Urmas Paetile.

Sotsiaaldemokraadid plaanivad esmaspäeval riigikogule esitada Rein Langi umbusaldamise, kuid seni pole neil isegi põhilise opositsioonijõu, Keskerakonna toetusallkirju ning ka riigikogu fraktsioonid soovivad enne otsustamist kuulata nii Langi kui ka Paeti seletusi juhtunu kohta.

Mitteametlikult valitsuskoalitsiooni lugeda võidava Roheliste erakonna eestkõneleja ei andnud mõista, kas rohelised kavatsevad umbusaldushääletust toetada või mitte.

«Antud juhul on küsimus lihtne: selleks et Eesti poliitlilist nägu sälitada saaks, oleks, mööndusel ,et see parandab poliitilist kliimat, õige tagasi astuda,» kinnitas Strandberg

Tema hinnangul ei saa tagasiastumist käsitleda Reformierakonna valimiseelse loobumisvõiduna IRLile, sotsidele ja Keskerakonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles