Kaldre: Eesti välispoliitika võib olla päris kehvas seisus

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Peeter Kaldre leiab, et kui Eestit tõesti mõjutati Markovi viisakeelu otsust tühistama väljastpoolt, siis on meie välispoliitika üsna kehvas seisus.

«Asja juur on selles, kui palju on Eesti välispoliitika ikkagi mõjutatava,» ütles Kaldre tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid»», kommenteerides justiitsminister Rein Langi ja välisminister Urmas Paeti toole raputavat viisakeelu skandaali.

«Kui palju on Eesti välispoliitika mõjutatav Euroopa poolt Venemaa kaudu?» küsis Kaldre, viidates Urmas Paeti sõnadele, et teda ajendas Vene riigiduuma saadiku Sergei Markovi viisakeelu tühistamist paluma Euroopa komisjoni kõrge liikme surve. Hiljem lükati see ümber nii komisjoni, välisministeeriumi kui peaminister Andrus Ansipi poolt.

«Kui see surve nüüd vastab tõele, siis on Eesti välispoliitika minu meelest päris kehvas seisus,» kommenteeris Kaldre. «Piisab sellest, kui mingi komisjoni ametnik tuleb meie ministri juurde ja ütleb, tehke nii, tehke naa ja minister ütleb «yes boss»».

Kaldre tõdes, et Eesti välispoliitika on Euroopa poolt mõjutatav olnud juba ammu. «Küsimus on, kui palju suunab Euroopa poliitikat Eesti suunas hoopiski Venemaa,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles