President Ilves: valitsus on suutnud populismi vältida

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Postimees/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves rääkis New Yorgis sealse eestlaskonnaga kohtudes, et Eesti valitsus on pidanud tegema kriisis raskeid otsuseid, kuid suutnud lauspopulismi vältida.

«Viimane aasta on olnud Eestile nagu veel väga paljudele maadele raske, keeruline majandusaeg jätkub meil ka praegu,» tõdes president Ilves New Yorgi Eesti majas kõneldes.

«Eesti presidendi roll on rääkida asjadest ausalt, neid mitte ilustades,» ütles ta ning loetles Eesti parlamendi ja valitsuse olulised väljakutsed: hoida välisvõlg väiksena ja eelarvedefitsiit euroga liitumiseks vajalikul tasemel, samas ilmutades sotsiaalset tundlikkust nende suhtes, kellel on praegu kõige raskem.

«Paljude kulutuste kokku tõmbamine, ka palkade vähendamine on suunatud tulevikku, et saaksime homme, ülehomme, aastate pärast paremini hakkama,» ütles president Ilves.

«Eesti valitsus on suutnud vältida lauspopulistlikke otsuseid. Me oleme tuleviku suhtes optimistlikud, sest näeme esimesi märke majanduskriisi leevendumisest maailmas ja esimesed rohelised võrsed on hakanud kasvama ka Eesti tormist räsitud majandusmaastikul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles