Eestlased võitsid maineka Šveitsi militaarvõistluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Hindov, Alar Nigul ja Tiit Riisalo.
Raul Hindov, Alar Nigul ja Tiit Riisalo. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) võistkond võitis laupäeval Šveitsis Genfi järve piirkonnas toimunud maineka militaarvõistluse Swiss Raid Commando, millel osales 160 võistkonda kogu maailmast.

Välismaalased võitsid Swiss Raid Commando esimest korda võistluse 44-aastase ajaloo jooksul, seni on alati esikohale tulnud šveitslased.

EROKi võiskonda kuulusid nooremleitnant Tiit Riisalo, kapten Raul Hindov, leitnant Kaido Ruul ja lipnik Alar Nigul. Sama meeskond on saavutanud häid tulemusi ka varem - 2007. aastal võitsid nad Eestis Erna retke ning tulid samal aastal ka Swiss Raid Commandol kõrgele kohale.

Võistkonna ülem Tiit Riisalo ütles BNSile, et Swiss Raid Commandot ja Erna retke on raske omavahel võrrelda ning võimatu on öelda, kumb võistlus on raskem, kuna tegemist on täiesti erinevate võistlustega.

Neljapäeval alanud ja laupäeval lõppenud võistlus oli jagatud kolme etappi.

Esimeses etapis pidid võistkonnad läbima mägisel maastikul 25-30 kilomeetrit. Teine etapp tuli läbida raskel maastikul jalgratastega. Võistlejad pidid läbima jalgratastel kümneid kilomeetreid ja täitma kontrollpunktides erinevaid militaarülesandeid alates laskmisest lõpetades välimeditsiini puudutavate ülesannetega.

Kolmandale etapile pääsesid esimese kahe etapi tulemuste põhjal kümme parimat võistkonda. Kolmandas etapis pidid võistlejad täitma missiooni - näiteks laskma õhku silla või päästma pantvangi.

«Meie võistkond valis pantvangi päästmise. Legendi järgi oli pantvangi võetud lennuki piloot. Kõigepealt toimetati meid helikopteriga missiooni alguspunkti, kust me pidime missioonipiirkonda infiltreeruma. Missioon läks hästi, lendur jäi ellu ja pahad sai tapetud,» lausus Riisalo.

Swiss Raid Commando võitnud Eesti Reservohvitseride Kogu võistkond sai auhinnaks ajaloolise Šveitsi vintpüssi K-31.

Eestist oli võistlustel ka leitnant Tanel Järveti juhitud võistkond. Riisalo sõnul läks ka nendel küllaltki hästi ning eestlaste teine võistkond jõudis edukalt finišisse.

Šveitsi patrullvõistlus on maailmas väga populaarne. Tänavu soovis sellest osa võtta 277 võiskonda, kuid võistlusele lubati ainult 160. 2007. aastal soovis võistlusel osaleda 280 võistkonda, võistlustele lubati neist 160 ning lõpetas 145.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles