Kapo alustas Markovi juhtumi lekitamise uurimiseks menetlust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitseiamet alustas seoses võimaliku riigisaladuse avalikustamisega kriminaalmenetlust, et uurida Sergei Markovi ja Vassili Jakemenko sissesõidukeeldu puudutava info lekkimist ajakirjandusse.

Kriminaalasi alustati riigisaladuseks tunnistatud teabe avalikustamise, ebaseadusliku edastamise või sellele ebaseadusliku juurdepääsu võimaldamise tuvastamiseks.

Menetlust alustati välisministeeriumi avalduse alusel, seoses möödunud nädalal ajakirjanduses avalikustatud Venemaa kodanike Sergei Markovi ning Vassili Jakemenko sissesõidukeelde käsitleva informatsiooniga, teatas riigiprokuratuur.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et kui justiitsminister Rein Lang sel kevadel ka siseministri portfelli hoidis, tühistas ta ajakirjanduses Eesti-vastaste küberrünnakutega seostatud Vene riigiduuma saadiku Sergei Markovi nime Schengeni viisaruumi mustast nimekirjast. Taotlus selleks tuli välisministeeriumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles