Sirõk nõuab riigilt alusetu vahistamise eest hüvitist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Sirõk.
Mark Sirõk. Foto: Liis Treimann

Aprillirahutuste korraldamises süüdimõistmisest pääsenud Vene noorteorganisatsiooni Naši komissar Mark Sirõk taotleb Eesti riigilt enda alusetu vahistamise eest hüvitist.


Kuna Sirõk viibis alusetult vahi all 47 päeva, siis tahab ta riigilt saada 31 189 krooni, ütles ERR-i uudisteportaalile rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seeman.

Juba varem on sarnased avaldused rahandusministeeriumile esitanud Kremli-meelse rühmituse Öine Vahtkond liidrid Dmitri Linter ja Maksim Reva.

Nii Linter kui Reva viibisid vahi all 204 päeva, mistõttu peaksid mõlemad mehed riigilt saama 171 360 krooni, millest arvestatakse maha tulumaks 21 protsenti.

Aprillirahutuste korraldamises süüdistatud Linteri, Reva, Sirõki ja Dimitri Klenski kohtutee lõppes suvel, kui riigikohus ei võtnud riigiprokurör Triin Bergmanni kassatsioonkaebust meeste õigeksmõistmisele arutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles