Aaviksoo: Erna retk ei möödunud ilma Venemaa laimukampaaniata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retke osaleja Salmistu rannas
Erna retke osaleja Salmistu rannas Foto: Raigo Pajula

Kaitseminister Jaak Aaviksoo külastas täna Erna retke raames Kautla baaslaagrit ja kohtus korraldajatega.

«Erna Retk 2007 on hästi kulgenud ning meil on põhjust selle korraldajaid taaskord õnnitleda. Kõrge osavõtt, sealjuures paljudest meie partnerriikidest NATOs ja Euroopa Liidus ning hästi organiseeritud ja maailmatasemel sõjalis-sportlik võistlus arendavad koostööd meie sõpradega ning edendavad omavahelisi kontakte,» ütles kaitseminister tänavust retke kokku võttes.

«Kahetsusväärselt ei ole see partnerite ja sõpradega koos korraldatud üritus möödunud ilma valeliku vene propagandamasina laimukampaaniata. On nördimapanev, et Venekõrged poliitikud ja nende käsilased kaitsevad 1941. aastal okupeeritud Eestis, siinsamas Kautla kandis vägivallatsenud NKVD hävituspataljonlasi, kellele astusid vastu Talvesõjas nõukogude agressiooni vastu võidelnud soome mundris ernalased, kelle oluliseks ülesandeks oli kaitsta kohalikke elanikke NKVD hirmutööde ja tapatalgu eest,» kommenteeris Aaviksoo.

«Osalejate jaoks on Erna Retk 2007 oluline võistlus ning võimalus panna oma võimed proovile. Eesti rahvale meenutab see lihtsalt ühtede vaprate meeste võitlust Eesti vabaduse eest, seistes süütute tavaelanike eest ülekaaluka ja jõhkra vaenlase vastu, kes pärast 1941. aasta naiste, laste ja vanurite juuniküüditamisi ei häbenenud siinsamas Kautlas inimesi nende kodudes elusalt ära põletada,» rõhutas kaitseminister Aaviksoo.

«Ühte aga Eesti-vaenulik propaganda muuta ei suuda – Eesti okupeerimise vastu, relvaga või relvata, metsas või raamatulehekülgedel võidelnute mälestus ei kustu kunagi. Palju eestlasi sai hukka kahe inimvihkajaliku totalitaarse impeeriumi omavahelises maailmajagamises ning nii natsliku kui ka punaterrorit külvanud kommunistliku režiimi kuriteod on maailma mulda miljonite verega igaveseks jäädvustunud,» lõpetas kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles