Venelaste hinnangul juhib riiki endiselt Putin

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Täna avaldatud arvamusküsitluse tulemustest selgub, et venelased peavad riigi kõige tähtsamaks poliitikuks endiselt peaminister Vladimir Putinit.


Venemaa sõltumatu avaliku arvamuse uurimisasutus Levada keskus viis küsitluse läbi sel kuul pärast Medvedevi kriitilisi avaldusi Venemaal lokkava korruptsiooni ja muude vajakajäämiste kohta. Mitmete analüütikute hinnangul püüdis Medvedev selle kõnega Putini varjust välja pääseda, vahendas Reuters.

Küsitluse tulemustest selgub, et venelaste hinnangul pole Medvedev 18 kuu jooksul suutnud enda kätte võimu koondada. 67 protsenti vastanutest leidis, et riigipea poliitikat juhib Putin ja viimase ümber koondunud ringkond. Vaid 20 protsenti arvas, et Medvedev on oma otsustes sõltumatu.

Putin ja Medvedev pole välistanud kandideerimist 2012. aasta presidendivalimistel, kuid samas on peaminister kinnitanud, et nad omavahel ei konkureeri.

Kuigi mõned vaatlejad ootasid Medvedevilt liberaalsemat poliitikat, on Putini ja Medvedevi tandem seni töötanud suuremate tõrgeteta. Ka Levada keskuse küsitlusele vastanutest leidis 81 protsenti, et Medvedev jätkab oma eelkäija poliitikat. 2008. aasta märtsis oli sama näitaja 77 protsenti.

Levada keskus küsitles 18.-21. septembrini kokku 1600 inimest erinevates Venemaa Föderatsiooni osades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles