Umbusaldus Langi vastu võib täna käiku minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: A.Peegel

Kuigi ka opositsiooniparteides endis on kõhklus, kas Sergei Markovi skandaali pärast oleks õigem umbusaldust avaldada justiitsminister Rein Langile või välisminister Urmas Paetile, esitatakse täna tõenäoliselt avaldus Langi umbusaldamiseks.

Kell 14 algaval riigikogu istungil annab umbusaldusavalduse justiitsminister Rein Langile suure tõenäosusega üle sotside fraktsiooni juht Eiki Nestor, kirjutab Tuuli Koch tänases Postimehes.

Avaldusele loodetakse koos Keskerakonna saadikutega saada kokku vajalikud 21 allkirja. «Mina usun küll, et meie kolleegid on pärast tõsiseid arutelusid jõudnud samadele järeldustele kui meie, ning nad ei vea meid alt,» sõnas Nestor.

Kui avaldus on esitatud, tuleb viia läbi hääletus hiljemalt kolmandal tööpäeval, kui valitsus ei otsusta teisiti. Reegliks on aga saanud see, et umbusaldust oma ministri suhtes ei soovi ükski valitsus kaua üleval hoida ning hääletus tuleb kohe.

Keskerakonna fraktsioon kohtub täna hommikul kell 9 Paetiga ning pärastlõunal enne istungit Langiga. Fraktsiooni aseesimees Ain Seppik tõdes, et võimalikud on veel kõik variandid ning lõpliku otsuse langetavad nad täna.

Rohelised ei ole oma selget seisukohta avaldanud, kuid nende toetusele sotsid suurt ei looda, kuna näevad neid mestis valitsuserakondadega.

IRL on juba kohtunud Langi ja siseministrina Markovi Schengeni musta nimekirja kandnud sotside esimehe Jüri Pihliga. Täna seisab neil ees aga kõige olulisem kohtumine. Kell 10 on nende ees Paet ning IRLi sees on kõhklusi rohkem, kui nad avalikkusele välja näitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles