Meelis Kubo: ma pole mingi selgeltnägija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustkunstnik Meelis Kubole meeldib, et mustkunst ei tee kedagi lolliks ja on heatahtlik.
Mustkunstnik Meelis Kubole meeldib, et mustkunst ei tee kedagi lolliks ja on heatahtlik. Foto: Marina Puškar

Suuresti tänu Kanal 2s jooksvale mustkunstishow’le kogub must maagia Eestis populaarsust. Järgmisel nädalal alustab oma trikituuri Meelis Kubo, kes plaanib Maarjamaa vallutada mentalismi ja kaarditrikkidega.

Kuniks füsioterapeudi ja mustkunstniku ametit pidaval 24-aastasel Meelis Kubol pole veel oma telesaadet nagu Jürgen Veberil «Trikimees», tuuritab noormees mööda Eestit ja propageerib musta maagiat ka väljaspool pealinna. «Ma ei taha tuuriga rikkaks või kuulsaks saada, vaid viia mustkunsti kui meelelahutuse üle Eesti,» kinnitas ta.

Kindlasti näeb Kubo tuuril väiksemaid mustkunstitrikke, kaardimaagiat ja mentalismi. «Üle tunni kestev kava tuleb hoogne ja vaheldusrikas,» lubas ta. Mentalism tähendab seda, et nii-öelda mõtte jõuga liigutatakse asju või ennustatakse midagi. «See on selline tõsisem ja intiimsem mustkunst,» selgitas Kubo.

Heatahtlik kunst

Noormehe kinnitusel ei ole mustkunstil selgeltnägemisega midagi pistmist. «Mina kasutan ikka muid meetodeid,» kinnitab Kubo, et selgeltnägemine on rohkem esoteerikute teema.

Teadagi, igal mustkunstnikul on oma eripära. Kubo peab oma kaubamärgiks seda, et ta ei mängi publikuga kunagi kokku. «See tähendab, et kui ma võtan publikust vabatahtliku, siis ta tõepoolest ei te, mis teda ees ootab,» selgitas Kubo. «Mulle meeldib, et mustkunst on meelelahutus, see ei tee kedagi lolliks ja on heatahtlik.»

Illusionist tunnistab, et mustkunsti juurde kuuluvaid tehnikaid saab ära õppida kes tahes, hoopis teine lugu on aga artistlikkuse ja näitlejameisterlikkusega, mis on selle ameti juures vähemalt sama tähtis kui tehnika.

Fanaatiliselt asja kallal

Ent kuidas sai ühest filmi-, spordi- ja muusikahuvilisest füsioterapeudist trikimees? «Üleöö. Üks mu mustkunstiga tegelev sõber näitas mulle üht kaarditrikki, mis mind nii innustas, et koju jõudes hakkasin kohe trikke õppima.»

Noormehe kaks ja pool aastat kestnud mustkunstnikukarjääri algus oli fanaatiline ja kiire. «Harjutasin palju ja neelasin uut materjali. «See oli äratundmisrõõm – nagu oleks mustkunst juba vana tuttav,» rääkis Kubo.

Illusioniste, kes end pidevalt täiendavad ja esinemas käivad, on Kubo sõnul Eestis kümne ligi. «Me saame hästi läbi, mis on hea,» valgustas Kubo suhteid kolleegidega. Ta tunnistab, et mustkunstnike ringis räägitakse uutest trikkidest üsna avalikult, kuid loomulikult on kõigil oma nüansid, mida lõpuni ei avaldata.

Kubole tundub, et mustkunsti populaarsuse kasv ei ole seotud ainult Veberi saatega, vaid algas märksa varem. «See on just hea, et Veber tuli saadetega välja, sest mustkunst muutub sedasi popimaks,» arvab Kubo. Eesti ainsat illusionismisaadet vaatab ta aga juba ainuüksi seetõttu, et teleekraanil nähtut mitte korrata.

Kubo esineb oma Eesti turnee raames Pärnus, Tartus, Raplas, Kärdlas, Kuressaares, Haapsalus, Viljandis, Võrus, Tohisool, Tapal, Paides, Rakveres ja Tallinnas. Esimene show on 11. septembril kell 19 Tallinna Õpetajate Majas. Lisainfot vaata

www.miraakel.com.

Üks Meelis Kubo trikkidest

1. Mustkunstnik palus võtta kaardipakist suvalise kaardi. Tõmbasin ruutu nelja.

2. Kubo segas kaardipakki ja palus panna ruutu nelja suvalisse kohta pakis.

3. Pärast kaardipaki järjekordset segamist palus Kubo pakist võtta veel ühe kaardi. Uuest kaardist palus ta kogu aeg kinni hoida ja selle uuesti kaardipakki panna nii, et ma kaardist lahti ei lase.

4. Kuigi ma kaardist kordagi lahti ei lasknud, selgus selle ümberpööramisel, et kaart on muutunud ruutu neljaks ehk triki alguses valitud kaardiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles