Tartus rünnati mustanahalist vahetusüliõpilast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tartu linnale
Vaade Tartu linnale Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal sattus Prantsusmaalt pärit Tartu Kõrgema kunstikooli mustanahaline välisüliõpilane kivirahe alla.

Juhtum leidis aset populaarse pubi Zavoodi ees. Toimunus kahtlustatakse neonatside liikumise aktiviste, kes on tuntud oma rassistlike vaadete poolest, kirjutab Tartu Ekspress.

Tartus välisüliõpilasi vastu võtva ühenduse Erasmus Student Network presidendi Marge Taivere sõnul on Tartul juba ammu rassismi või skinnide pealinna maine. Üllataval kombel teavad juba välismaalt tulevad tudengid ise, et Tartus on neil tarvis väga ettevaatlik olla.

Pärast vahejuhtumit kutsus kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust kooli siselisti kaudu kõiki tudengeid ja õppejõude üles suhtuma välisüliõpilaste muredesse ja probleemidesse tõsiselt. «Aidake neid nõu ja jõuga, ärge laske neil tekkida tunnet, et nad on üksi jäetud,» kirjutas Nuust.

Tartu neonatside üks juhte Tauno Rahnu ütles, et tema pole sellest juhtumist midagi kuulnud. Küsimusele, miks sellistel puhkudel alati neid süüdistatakse, vastas ta: «Nii on ju kõige lihtsam. Öelda, et näe, pätid jälle süüdi!»

Tartu politseiosakonna ülemkomissar Indrek Koemets ütles aga, et politsei vaatevinklist on rassiviha probleem peaaegu märkamatu. «Viimase paari aasta kohta võib öelda, et aastas tuleb ette umbes 2–4 juhtumit, kus välismaalane on langenud varguse, sõimu või rusikahoobi ohvriks,» lisas ta.

Tartu politsei pressiesindaja Marge Kohtla ütles Postimees.ee'le, et politsei on juhtumiga kursis, ent ei saa praegu midagi rohkemat teha, kuna politseile teada olevalt ei soovi mustanahaline noormees politseile avaldust teha ega ütlusi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles