Laaneots: Taliban näitab Afganistanis oma nõrkust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Laaneots saabumas Afganistani kaitseministeeriumi.
Kindralleitnant Laaneots saabumas Afganistani kaitseministeeriumi. Foto: AFP / Scanpix

Afganistanis visiidil viibiva kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa sõnul on olukord riigis küll tõsine, kuid liitlasväed kontrolli kaotamas ei ole ning hoopis Taliban näitab oma nõrkust.

Ants Laaneots pole nõus ajakirjanduse tõlgendusega USA Afganistani vägede juhi Stanley McCrystali sõnadest, justkui ähvardaks liitlasvägesid Talibanile allajäämine, kui lähiajal ei õnnestu initsiatiivi haarata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Olukord on küll tõsine, aga mitte selline, et Taliban on sõda võitmas. Vastupidi, Taliban on läinud üle niinimetatud miinisõjale ja see näitab tema nõrkust, et ta ei ole enam võimeline relvaga käes sõda ja lahinguid võitma,» rääkis Laaneots.

Laaneotsa sõnul aktiviseeris Taliban oma tegevust valimiste perioodil oluliselt, kuid viimastel päevadel on relvakontaktide arv vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles