Küsitlus: iirlased ütlesid Lissaboni leppele «jah»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iirimaa opositsioonipartei Fine Gael läbiviidud küsitluse kohaselt ütlesid iirlased eilsel euroreferendumil Lissaboni leppele «jah».

Erakonna pressiesindaja sõnul selgus küsitlusest, et Lissaboni leppe poolt oli 60 protsenti valimistel osalenud iirlastest, kirjutas EUobserver.

Mitteametlike lävepakuküsitluste järgi andis oma heakskiidu reformileppele siiski vähem inimesi - umbes 53 protsenti. Ka osa Iiri Lissaboni leppe vastaseid on tunnistanud kaotust, vahendas AFP.

Esialgse info kohaselt käis eile hääletamas rohkem inimesi kui mullu, kui iirlased ütlesid leppele «ei».

Ka Iiri Vabariigi peaminister Brian Cowen oli optimistlik, et rahvas hääletas leppe poolt.

Valimisjaoskonnad avati eile Eesti aja järgi kell 9 hommikul ning suleti alles südaööl. Hääli hakatakse lugema Eesti aja järgi täna kell 11, tulemused peaksid selguma täna õhtupoolikul. 

Isegi kui iirlased «jah» ütlesid, ei ole Lissaboni lepe sellega siiski veel lõplikult päästetud, kuna ratifitseerimist ootab dokument veel ka Tšehhis ja Poolas, kus presidendid on keeldunud sellele alla kirjutamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles