Paldiski valimisvõitluse keskmeks on saanud tuumajaam

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur- Pakri saar.
Suur- Pakri saar. Foto: Liis Treimann

Ehkki tuumajaamast Suur-Pakrile pole olemas muud, kui õrn mõte, on Paldiski linna valimisvõitluse keskmeks saanud just kujuteldav tuumaelektrijaam.

Rohelise erakonna taustaga valimisliit Jäälõhkuja, mis unistab poolteist aastakümmet linna valitsenud Jaan Mölderi troonilt tõukamisest, kogus täna Paldiski kesklinnas allkirju tuumajaama vastu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eesti on unikaalne riik, me oleme ehitanud ausamba, mis ei tööta. Meil on ausammas, mis ei tööta ja nüüd me tahame ehitada tuumajaama,» rääkis Erakond Eestimaa Rohelised eestkõneleja Marek Strandberg.

Ürituse põhiküsimuseks olnud Pakri tuumajaama kohta olid ühel nõul nii rohelised kui omanimelises nimekirjas Paldiski linnapeaks kandideeriv Toivo Asmer: «Tuumajaamale, kui Eesti ulatuses rääkida, siis jah, kuid kui Pakrist rääkida, siis raudselt ei!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles