Rohelised said toetuse eest nõukogu kohad ja aktsiisitõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised.
Erakond Eestimaa Rohelised. Foto: Erakond Eestimaa Rohelised

Vähemusvalitsus võib eelarve vastuvõtmisel loota roheliste toetusele, kes saavad selle eest kaks nõukogu kohta, aktsiisi- ja ressursitasude tõusu. Valitsejate ringi ametlikust laiendamisest ei ole aga ükski osaline huvitatud, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.


Pole just tavaline, et valitsus kooskõlastab eelarve ühe riigikogu opositsioonijõuga. Kui aga riiki juhitakse vähemusvalitsusega, tuleb kaubelda lisajõu toetust, et eelarve riigikogus läbi suruda.

Ja erakond Eestimaa Rohelised on käitunud väga pragmaatiliselt. Nad lähtuvad oma tegevuses Nobeli laureaadist matemaatiku John Nashi teooriast - parim tulemus oma strateegia läbiviimisel saavutatakse siis, kui tullakse vastu teise poole huvidele. «Meil ei ole enam ei opositsiooni või depositsiooni, vaid meil on positsioon, ja see ei olegi väga halb,» ütles roheliste eestkõneleja Marek Strandberg.

Vähemusvalitsuse huvide toetamine annab võimaluse küsida vastutasuks, mida hing ihkab. Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogust lahkub Tiina Oraste (IRL) ning tema asemele läheb roheliste riigikogu fraktsiooni esimees Valdur Lahtvee. Keskkonnainvesteeringute Keskusest (KIK) vahetatakse välja sotsist riigikogu liige Kalvi Kõva, kelle kohale asub roheliste saadik Toomas Trapido.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles