Ilves: riikide head suhted algavad kontaktidest inimeste vahel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corvinuse ülikooli rektor, haridusminister
Tõnis Lukas, president Toomas Hendrik Ilves ja ülikooli raamatukogu juhataja.
Corvinuse ülikooli rektor, haridusminister Tõnis Lukas, president Toomas Hendrik Ilves ja ülikooli raamatukogu juhataja. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilvese riigivisiit jätkus täna Budapesti Corvinuse ülikooli külastusega ning kohtumisega Tartu sõpruslinna Veszprémi linnapeaga, president rõhutas, et riikidevahelised head suhted algavad inimestevahelistest kontaktidest.


Budapesti Corvinuse ülikool on riigi üks suuremaid, selle lõpetajate hulka kuulub mitmeid Ungari diplomaate, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

Kohtumisel rektor Tamás Mészárosiga arutati viimaseid arenguid Eesti ja Ungari kõrghariduses, kõrghariduse rahastamist ning Bologna
süsteemi mõjusid.

President Ilves avaldas lootust, et Eesti ja Ungari ülikoolide head kontaktid ning üliõpilaste ja õppejõudude vahetusprogrammid tihenevad tulevikus veelgi. Täna õpib Corvinuse ülikoolis kaks Eesti tudengit.

Eesti riigipea kinkis Corvinuse ülikoolile kollektsiooni soome-ugri põhjapoolsete rahvaste luulekogumikest. Kogumike väljaandmist on korraldanud kirjanik Arvo Valton, kes presidenti riigivisiidil Ungarisse ka saadab.

Balatoni järve ääres asuv Veszprém on Tartu sõpruslinn juba 39 aastat. Kohtumisel Veszprémi linnapea János Debreczenyiga toonitas president Ilves, et kahe rahva lähenemine toimub just inimeste kaudu.

«Tartul kui Eesti vaimukeskusel on eriline koht eestimaalaste südames. Seepärast on Tartu sõbrad - Veszpremi inimesed - meie kõigi sõbrad,» kõneles riigipea. «Veszpremi ja Tartu, nagu ka Eesti ja Ungari head koostööd ei saa sundida, see on tekkinud ja areneb edasi tänu hästi toimivatele kontaktidele inimeste vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles