Riigikogulased jäävad armsaks saanud sularahamasinata

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat suletud.
Pangaautomaat suletud. Foto: Peeter Langovits

Swedbank viib Tallinnast Toompea lossist minema oma sularahaautomaadi, kuna rahvasaadikud ja riigikogu ametnikud ei kasuta seda piisavalt.



«Võib arvata, et suurem osa ostudest tehakse ära pangakaar­diga makstes ning vajadus sularaha kasutada on langenud,» ütles Swedbanki avalike suhete juht Kristiina Tamberg.



Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul meenutas, et omal ajal asus Toompea lossis isegi Hansapanga kontor, ning kui pank otsustas selle sulgeda, siis anti lubadus, et lossi jääb alles sularahaautomaat.



«Riigikogu elab selles mõttes suhteliselt kasinalt, mõnes riigis on parlamendihoones ka näiteks postkontoreid ja reisibüroosid,» ütles Sibul. Tema sõnul kiirendas automaadi olemasolu lossis asjaajamist, kuna aeg-ajalt võib ikka ette tulla vajadust sularahaga maksta.



Leping toonase Hansapanga ja riigikogu kantselei vahel sularahaautomaadi paigaldamiseks Toompea lossi oli sõlmitud 2000. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles