Ajateenistusse jättis ilmumata 71 kutsealust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavusel kolmandal ajateenistusse kutsumisel jättis ajateenistusse ilmumata 71 kutsealust.

Kaitseressursside ameti (KRA) pressiesindaja Ele Rõigas ütles BNSile, et eelmisel nädalal alustas ajateenistuskohustuse täitmist kokku 1292 kutsealust, ajateenistusse jättis ilmumata 71 kutsealust ehk viis protsenti kutsututest.

Rõigas tõi positiivse trendina esile, et tänavu on ajateenistusse mitteilmujate arv varasemate aastatega võrreldes vähenenud. Kui eelnevatel aastatel on jätnud ajateenistusse kutsututest ajateenistusse ilmumata üle seitsme protsendi kutsealustest, siis tänavu esimesel ja teisel kutsumisel oli mitteilmujaid mõlemal korral neli protsenti ning kolmandal viis protsenti.

KRA on algatanud väärteomenetluse 65 kutsealuse suhtes, kes 40. nädalal ei ilmunud ajateenistusse. Ülejäänute osas toimub veel menetluste ettevalmistamine.

Rõigas märkis, et varasematel aastatel on tüüpilised põhjused, mida kutsealused on toonud ajateenistusse mitteilmumisel, väidetavad terviseprobleemid või majanduslikud põhjused. Samuti on mõned mitteilmunud väitnud, et nad unustasid ajateenistusse ilmumise kuupäeva.

Ajateenistusse ilmumata jätmise eest karistatakse kutsealuseid rahatrahviga kuni 18 000 krooni või arestiga. Karistuse määramisel arvestab KRA kutsealuse süüd kergendavaid ja raskendavaid asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles